Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kronärtskockor är verkligen en fantastisk grönsak, lika vackra som goda. Låt var och en doppa de goda bladen i smältande örtsmör, och du har en lika enkel som god förrätt.
Kronärtskockorna: Skölj och skär bort den översta tredjedelen av skockan. Klipp bort toppen på resten av bladen.
Lägg skockan mot en bordskant och bryt av skaftet. Gnid undersidan med lite citron.
Lägg ner i kokande lättsaltat vatten och låt koka 40-45 minuter. Skockan är färdig när ett blad lossnar lätt. Lyft upp och låt rinna av med botten upp.
Vänd skockan och lyft-vrid upp de lilafärgade små bladen. Skrapa ur skägget med en tesked. Lägg i en klick örtsmör och servera genast.
Smöret: Rör smöret mjukt. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.
Recept från Mitt kök