Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kronärtskocka med parmesansmör

Passa på och ät den här rätten när det är säsong för kronärtskockor så får du en god och lyxig måltid till bra pris! Servera med smör smaksatt med citron och parmesanost. LCHF-vänligt!

Kronärtskocka med parmesansmörKronärtskocka med parmesansmörKronärtskocka med parmesansmör
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kokta kronärtskockor

  • 4kronärtskockor
  • 2 lgrönsaksbuljong
  • 1gul lök
  • 1citron
  • 1 knippatimjan
  • salt

Rört parmesansmör

  • 100 gsmör- mjukt
  • 40 gparmesan- finriven
  • 0,5citron- finrivet skal och saften
  • salt

Gör så här

  1. Kokta kronärtskockor: Skär av stocken på kronärtskockorna.

  2. Koka upp grönsaksbuljongen.

  3. Skala och dela löken i fyra bitar och lägg i. Dela citronen i fyra bitar och lägg i. Lägg i timjan och koka upp.

  4. Lägg i kronärtskockorna och salta lätt. Tillsätt eventuellt mer buljong eller vatten. Sjud under lock tills det går att dra av bladen på kronärtskockorna (cirka 40 minuter).

  5. Rört parmesansmör: Vispa upp smöret och rör i parmesanosten, citronskalet, citronsaften och lite salt.

  6. Servering: Servera de kokta kronärtskockorna med parmesansmöret.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök