Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kroketter med kyckling och skinka

Recept på kroketter med kyckling och skinka. Croquetas som det heter på spanska kan varieras i det oändliga. Här en favorit med kyckling och skinka. Godast blir de om man använder kött från både kycklinglår och -bröst. 

Kroketter med kyckling och skinka
Kroketter med kyckling och skinka
Kroketter med kyckling och skinka

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskpaprikapulver- rökt, spanskt
  • 2 mskvetemjöl
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 300 gkycklingkött- skinn- och benfritt, tillagat, från ca 1/2 grillad kyckling
  • 50 gserranoskinka

Panering

  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 2 dlpanko- eller ströbröd

Fritering

  • 1 lrapsolja

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i olja tillsammans med paprikapulvret i en kastrull. Strö över mjölet, blanda och häll på mjölk och salt. Rör om och sjud till en tjock sås.

  2. Mixa hälften av kycklingköttet i en matberedare till en färs. Finhacka resten. Hacka skinkan. Vänd ner kycklingfärs och -kött och skinka i såsen.

  3. Forma smeten till avlånga kroketter och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko eller ströbröd.

  4. Hetta upp oljan till 180°. Fritera kroketterna 2–3 min, tills de fått fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera varma.

Vad tyckte du om receptet?