Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kroketter med kyckling och skinka. Croquetas som det heter på spanska kan varieras i det oändliga. Här en favorit med kyckling och skinka. Godast blir de om man använder kött från både kycklinglår och -bröst.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i olja tillsammans med paprikapulvret i en kastrull. Strö över mjölet, blanda och häll på mjölk och salt. Rör om och sjud till en tjock sås.
Mixa hälften av kycklingköttet i en matberedare till en färs. Finhacka resten. Hacka skinkan. Vänd ner kycklingfärs och -kött och skinka i såsen.
Forma smeten till avlånga kroketter och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko eller ströbröd.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera kroketterna 2–3 min, tills de fått fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera varma.