Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kristins kyckling med naanbröd

En somrig och fräsch kycklingrätt. Den här rätten passar bra att ta med på picknick. Förvara grönsakerna i en liten plastburk och grilla kycklingen och naanbrödet på engångsgrillen – det gör succé! Naanbröd är ett slags indiskt bröd och finns i välsorterade livsmedelsaffärer.

Kristins kyckling med naanbröd
Kristins kyckling med naanbröd
Kristins kyckling med naanbröd

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer

Marinad

  • 4 mskolivolja
  • 3 mskjapansk soja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 4tomater
  • 0,5gurka
  • 1paprika- gul
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 3 dlgräddfil
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4naanbröd

Tillbehör

  • basilika- färsk, några blad
  • rucola- några blad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingfiléerna. Låt marinera ca 2 timmar i kylen. Grilla dem på utegrillen eller stek i panna. Om du steker dem går det utmärkt att låta dem gå klart i ugnen i 7–10 min på 175°, tills innertemperaturen är 70°.

  2. Ansa och skär grönsakerna i cm-stora bitar. Blanda grönsakerna med gräddfilen. Tillsätt vitlök och smaka av med salt och peppar.

  3. Värm naanbröden på grillen eller i ugnen. Dela varje del i två och ägg på grönsaksblandningen. Skiva kycklingen och lägg den på grönsakerna. Garnera med basilika och rucola.

Vad tyckte du om receptet?