Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispigt smördegsflarn med tomater

Recept på krispigt smördegsflarn med tomater. Lägg hela flarnet på en skärbräda eller bricka och låt gästerna själva skära sig en bit, som drinktilltugg eller förrätt.

Krispigt smördegsflarn med tomater
Krispigt smördegsflarn med tomater
Krispigt smördegsflarn med tomater
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1smördegsplatta- kyld (250 g)
  • 4plommontomater- väl mogna
  • 10körsbärstomater
  • 2 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 1,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 15basilikablad

Tillbehör

  • 100 ghjortstek- rökt, i tunna skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210° varmluft eller 225° i vanlig ugn. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skär tomaterna i tunna skivor. Lägg dem lite omlott på smördegsplattan. Ringla över olja och strö på salt och peppar.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Strö basilikablad på flarnet när 5 min återstår av tillagningstiden.

  4. Skär flarnet i bitar och lägg på hjortsteksskivorna. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?