Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krispigt fläsk med jordärtskocka och hasselnötter är mört, mjukt och knaprigt. Fläsket som blir över är gott på en macka med senap.
Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp. Skala och halvera lök och vitlök. Skala och skär moroten i bitar. Skumma köttet väl och tillsätt grönsaker, lagerblad, vinäger och 1 msk salt. Låt köttet koka under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme.
Jordärtskockor: Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Häll på grädden och låt koka utan lock tills skockorna är mjuka, ca 15 min. Krydda med salt.
Sötsyrligt äpple: Kärna ur och skiva äpplet tunt, gärna på mandolin. Blanda äpplet med honung och vinäger.
Lyft upp köttet och låt det svalna något. Plocka läggen med två gafflar genom att dra isär köttet. Stek köttet på låg värme tills det är krispigt. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
Skär baguetten i bitar och stek dem gyllenbruna i smör precis före servering. Fördela den gräddkokta skockan över bröden och toppa med fläsket. Avsluta med de sötsyrliga äppelskivorna, hasselnötter och körvelkvistar.