Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispiga kokosflarn

Krispiga kokosflarnKrispiga kokosflarnKrispiga kokosflarn
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 1 stägg
  • 0,5 dlsocker
  • 2,53 dlkokosflingor
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 tskbakpulver

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda det med sockret.

  2. Rör ner ägget och kokosflingorna. Blanda sedan ner mjöl och bakpulver.

  3. Låt smeten svälla i några minuter.

  4. Dela smeten i cirka 20 små bollar. Lägg hälften på ett bakplåtspapper på en plåt och platta till dem. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut dem, det går inte att kavla direkt på kakorna eftersom degen är för kletig. Tag bort översta bakplåtspappret och stansa ut runda kakor med cirka 7–8 cm i diameter med hjälp av ett glas eller pepparkaksform.

  5. Grädda på 175 grader i cirka 12 minuter. Låt flarnen svalna. Grädda nästa plåt och låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök