Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispiga jordnötsrutor

Rutorna får en fin smak av kola tack vare sirapen.

Krispiga jordnötsrutor
Krispiga jordnötsrutor
Krispiga jordnötsrutor
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 150 gjordnötssmör- med bitar
  • 1 dlljus sirap
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,25 tsksalt
  • 3 dlcornflakes
  • 150 gljus choklad- eller mörk, hackad

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör, sirap, strösocker, vaniljsocker och salt i en kastrull. Värm upp det på låg värme under omrörning tills sockret smält. Tillsätt cornflakes.

  2. Tryck ut smeten i en form täckt med bakplåtspapper, ca 12 x 20 cm.

  3. Temperera chokladen eller snabbtemperera den genom att smälta ⅔ av chokladen i en skål över vattenbad. Ta bort skålen från kastrullen och lägg i resten av chokladen. Rör om tills chokladen har smält.

  4. Bred ut det mesta av chokladen över kakan, spara lite till garnering. Låt chokladtäcket stelna och ringla sedan över resten av chokladen. Låt det stelna. Skär kakan i rutor. Bitarna förvaras i en burk med tättslutande lock i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?