Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispiga chokladbars med messmör

Messmör i kakan kanske låter konstigt, men smörets kolaktiga smak och sälta ger de här snabbgjorda kakorna en spännande karaktär.

Krispiga chokladbars  med messmörKrispiga chokladbars  med messmörKrispiga chokladbars  med messmör

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- mörk
  • 1messmör- (275 g) ask
  • 4 dlbranflakes- eller liknande
  • 1 dlrussin

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikrovågsugnen eller över vattenbad tillsammans med messmöret.

  2. Tillsätt branflakes och russin och rör om tills allt täcks av chokladen.

  3. Tryck ut smeten i ett jämnt lager i en form, ca 12 x 20 cm, klädd invändigt med smörgåspapper. Låt stelna i kylen ca 2 timmar och skär sedan i bitar. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?