Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispiga calvadosäpplen med iskall vaniljsås

Sätt gärna in den uppvispade vaniljsåsen i frysen 30 min före servering. Kontrasten mellan kallt och varmt gör desserten lite extra spännande.

Krispiga calvadosäpplen med iskall vaniljsås
Krispiga calvadosäpplen med iskall vaniljsås
Krispiga calvadosäpplen med iskall vaniljsås
Servera äpplena i en sjö av iskall vaniljsås. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 2äpplen- syrliga
  • 2 msksmör
  • 2 mskmuscovadosocker- mörkt
  • 1 dlmandel- hackad
  • 1,5 mskcalvados
  • 2,5 dlvaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur äpplena och lägg dem i en ugnssäker form med en bottenskyla vatten.

  2. Smält smöret i en kastrull, vispa i socker och vispa tills det löst sig. Tillsätt hackad mandel och calvados.

  3. Fördela fyllningen över äpplena och baka strax under mitten av ugnen 10-15 min, eller tills äpplena känns mjuka när du sticker i dem. Passa så att inte nötterna bränns.

  4. Servera äpplena i en sjö av iskall vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?