Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispig thaisallad med kyckling

Recept på krispig thaisallad med kyckling. Rättika och saftig pomelo i en sallad med strimlad kyckling. Till den en dressing med hetta.

Krispig thaisallad med kyckling
Krispig thaisallad med kyckling
Krispig thaisallad med kyckling
Recept på krispig thaisallad. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé- strimlad t ex minutkyckling
  • 2 mskcurrypasta- röd
  • 1 biträttika- (ca 250 g)
  • 2morötter
  • 150 gsockerärter
  • 0,5pomelo
  • 1rödlök
  • rapsolja
  • vinäger
  • strösocker
  • salt

Dressing

  • 2 tsksambal oelek- eller srirachasås

Tillbehör

  • 200 gnudlar- gärna glasnudlar
  • 2 mskjordnötter- ev

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av väl i durkslag.

  2. Blanda kycklingen med currypasta, 1 msk olja och 1 tsk salt. Stek kycklingen i två omgångar.

  3. Dressing: Blanda 2 msk vinäger, sambal eller srirachasås, 1 tsk socker och 1 krm salt, Vispa i 3 msk olja.

  4. Skala och strimla rättika och morötter. Strimla sockerärterna.

  5. Skala pomelon och bryt fruktköttet i klyftor. Ta bort hinnorna och bryt klyftorna i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  6. Lägg upp nudlar, morötter, rättika, sockerärter och pomelo på ett fat. Toppa med kyckling. Strö eventuellt över krossade jordnötter. Servera med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?