Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost

Recept på krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost. Försommarsallad gör tacon lite krispigare och grönare. 

Krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost
Krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost
Krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost
Recept på krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 huvudisbergssallad- litet
  • 250 gspetskål
  • 1gurka- stor
  • 2 knipporrädisor

Dressing

  • 1 knippasalladslök
  • 3 msklime- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskagavesirap
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 pktgetost- eller fetaost (à 150 g)

Gör så här

  1. Dressing: Finstrimla sallads-löken. Vispa ihop limesaft, olja, sirap, salt och peppar. Vänd ner löken i dressingen. 

  2. Fintrimla sallad och kål. Skiva  gurkan tunt, gärna på mandolin. Ansa och riv rädisorna grovt på rivjärn. 

  3. Blanda sallad och grönsaker i en skål. Blanda i dressingen strax före serveringen. 

  4. Riv osten grovt på rivjärn och servera bredvid.

Vad tyckte du om receptet?