Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispig röra med färska räkor

Servera röran med färska räkor på knäckebröd. Spara gärna skalen från räkorna i frysen för att senare kunna koka dem och använda som bas i en räksoppa.

Krispig röra med färska räkor
Krispig röra med färska räkor
Krispig röra med färska räkor
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 500 gräkor- med skal, MSC-märkta
  • 0,5äpple
  • 50 gkålrabbi- eller spetskål
  • 1 dlmajonnäs
  • 100 gfärskost- med pepparrot
  • 0,5 tskhavssalt

Tillbehör

  • surdegsknäcke
  • ost- vällagrad , t ex svecia

Gör så här

  1. Skala räkorna. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och finstrimla kålrabbin.

  2. Rör ihop majonnäs och färskost. Vänd ner räkor, ­äpple och kålrabbi. Krydda med salt.

  3. Servera röran på knäcke­bröd tillsammans med lag­rad ost.

Vad tyckte du om receptet?

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!