Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispig kyckling

Krispig kyckling får ett krispigt rishölje. Servera barnens favoritgrönsaker till. Lårkött på ben är tåligt och kan hållas på värmning en stund utan att det blir torrt.

Krispig kycklingKrispig kycklingKrispig kyckling
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kgkycklingben
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2ägg
  • 6 dlRice krispies

Tillbehör

  • majskolvar- kokta
  • morotsstavar- i olika färger
  • plommontomater- små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på  225°. Skär loss skinnet från kycklingbenen och dra av det.

  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprika.

  3. Vispa upp ägget. Blanda ner kycklingbenen så att de täcks av äggvispet.

  4. Ta upp kycklingbenen ett och ett och vänd dem i rice krispies. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Stek kycklingbenen mitt i ugnen ca 35 min, tills de är genomstekta. Servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?