Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispig grön sparris med bacondipp

Krispig grön sparris med bacondipp är en läcker förrätt. När baconfettet vispas ner i majonnäsen får dippen en läckert rökig karaktär som passar perfekt ihop med den krispiga thaisparrisen.

Krispig grön sparris med bacondipp
Krispig grön sparris med bacondipp
Krispig grön sparris med bacondipp
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 gthaisparris- grön

Bacondipp

  • 3 skivorbacon- (60 g)
  • 1 tskrapsolja- + 1 dl
  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Skär bort 1–2 cm från den nedre delen av sparrisstjälken.

  2. Bacondipp: Finhacka baconet och stek det knaprigt i 1 tsk olja ­på medelvärme. Låt rinna av i en sil och spara fettet.

  3. Rör ihop äggula, senap, citronsaft, salt och peppar. Vispa ner ­baconfett och 1 dl olja i en fin ­stråle. Vispa grädden och vänd ner i majonnäsen tillsammans med 3/4 av de knaperstekta ­baconbitarna.

  4. Fördela krämen i åtta små glas och toppa med resterande bacon. Ställ 5–7 sparrisar i varje glas och servera.

Vad tyckte du om receptet?