Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krispig grön sparris med bacondipp är en läcker förrätt. När baconfettet vispas ner i majonnäsen får dippen en läckert rökig karaktär som passar perfekt ihop med den krispiga thaisparrisen.
Skär bort 1–2 cm från den nedre delen av sparrisstjälken.
Bacondipp: Finhacka baconet och stek det knaprigt i 1 tsk olja på medelvärme. Låt rinna av i en sil och spara fettet.
Rör ihop äggula, senap, citronsaft, salt och peppar. Vispa ner baconfett och 1 dl olja i en fin stråle. Vispa grädden och vänd ner i majonnäsen tillsammans med 3/4 av de knaperstekta baconbitarna.
Fördela krämen i åtta små glas och toppa med resterande bacon. Ställ 5–7 sparrisar i varje glas och servera.