Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispig fänkålssallad med cocktailtomater

En fräsch sallad som passar bra till cannelloni. Tunna, krispiga skivor av fänkål, syrliga tomater och salt parmesanost i god kombination.

Krispig fänkålssallad med cocktailtomaterKrispig fänkålssallad med cocktailtomaterKrispig fänkålssallad med cocktailtomater

Ingredienser

  • 400 gfänkål
  • 250 gcocktailtomater
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 mskoregano- grovhackad färsk, eller 2tsk torkad
  • 30 gparmesan

Gör så här

  1. Skär bort toppen på fänkålen. Halvera den och skär bort mittstocken. Skär fänkålen i mycket tunna skivor. Halvera tomaterna.

  2. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en bunke. Tillsätt fänkålen och krama in dressingen. Blanda ner tomaterna och oregano. Lägg upp på ett serveringsfat och hyvla över parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?