Sugen på chokladkaka med lakrits - testa det här receptet
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt smarrig klassiker! Kom ihåg att ta fram kakan ur frysen ungefär en halvtimme innan den ska ätas.
Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, cirka 24 centimeter i diameter.
Smält smöret. Rör ihop ägg och strösocker. Rör i smöret.
Sikta i de torra ingredienserna och blanda ihop smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 10–12 minuter. Ta ut kakan och ställ den i kylen tills den är helt kall.
Daimglass: Vispa upp grädden. Vispa i en annan bunke upp äggulor, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Hacka Daimen och vänd ner i smeten, vänd sist ner den vispade grädden.
Häll smeten över chokladbotten i formen. Ställ in formen i frysen i 5–6 timmar. Sätt plastfolie över om den ska förvaras längre i frysen.
Garnera med hackad Daim före servering.
Sugen på chokladkaka med lakrits - testa det här receptet
Recept från Mitt kök