Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krispig daimtårta på kladdkaka

En riktigt smarrig klassiker! Kom ihåg att ta fram kakan ur frysen ungefär en halvtimme innan den ska ätas.

Krispig daimtårta på kladdkaka
Krispig daimtårta på kladdkaka
Krispig daimtårta på kladdkaka
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kladdkakebotten

  • 125 gsmör
  • 2ägg
  • 3 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker
  • 4 mskkakao

Daimglass

  • 4 dlvispgrädde
  • 4äggulor
  • 4 mskflorsocker
  • 2 mskvaniljsocker
  • 1dubbeldaim

Till garnering

  • 1daim- hackad

Gör så här

  1. Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, cirka 24 centimeter i diameter.

  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och strösocker. Rör i smöret.

  3. Sikta i de torra ingredienserna och blanda ihop smeten.

  4. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 10–12 minuter. Ta ut kakan och ställ den i kylen tills den är helt kall.

  5. Daimglass: Vispa upp grädden. Vispa i en annan bunke upp äggulor, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Hacka Daimen och vänd ner i smeten, vänd sist ner den vispade grädden.

  6. Häll smeten över chokladbotten i formen. Ställ in formen i frysen i 5–6 timmar. Sätt plastfolie över om den ska förvaras längre i frysen.

  7. Garnera med hackad Daim före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på chokladkaka med lakrits - testa det här receptet 

Recept från Mitt kök