Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bondens egna recept - detta recept är framtaget tillsammans med vår odlare av svarta bönor, Per Modig från Fagra Slätt i Skåne. Här får biffen perfekt sällskap, tillsammans med en fräsch och krispig sallad precis som det serveras i Argentina. Salladen funkar också bra på egen hand, förstås!
Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 8 timmar, häll av vattnet.
Koka bönorna i vatten i ca 60 minuter (tills de blir mjuka).
Stek ryggbiffen 2-3 min på varje sida, salta och peppra på båda sidorna. Låt köttet vila i ca 7-10 min.
Medan köttet vilar, skär upp morötterna i långa stavar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, ta kastrullen från spisen. Lägg ner morötter, sparrisbroccoli och låt stå 1-2 minuter. Lägg i sparrisen och låt stå ytterligare ca 1 minut tills allt blir "al dente". Häll av vattnet och lägg upp grönsakerna på ett fat. Hacka löken och tillsätt till grönsakerna tillsammans med parmesan, olja och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ryggbiffen!