Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kreolskans varma bulgursallad


Kreolskans gryta har blivit en kär klassisker för många. Här har den gett inspiration åt en mättanade och varm höstsallad med kyckling, chorizo, oliver, cornichoner och syltlök. En klick getostkräm till blir pricken över i.

Kreolskans varma bulgursallad

Kreolskans varma bulgursallad

Kreolskans varma bulgursallad

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 dlbulgur
  • 6 dlvatten
  • 1 tärningkycklingbuljong
  • 300 gkycklingbröst
  • 200 gchorizo
  • 2vitlöksklyftor
  • smör
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 250 gcocktailtomater
  • 1rödlök
  • 1 dlsvarta oliver
  • 1 dlcornichons
  • 1 dlsyltlök
  • 1 dloreganoblad- repade
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja

Getostkräm:

  • 250 gkesella
  • 200 ggetost

Gör så här

  1. Koka bulgurgrynen under lock i buljongen enligt förpackningen. Håll grynen varma.

  2. Skär kycklingen i små bitar, skiva chorizon och hacka vitlöken. Stek i smör i en stekpanna. tills kycklingen är genomstekt. Krydda med salt och peppar.

  3. Dela tomaterna och skär löken i klyftor.

  4. Blanda bulgur, kycklingfräs, tomater, lök, oliver, delade cornichoner, syltlök, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  5. Mixa ingredienserna till ostkrämen och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök