Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kreolskans gryta, den krämiga grytan med fläskfilé och kryddig korv har blivit en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här är en vardagsvariant med köttfärs. Servera grytan med ris.
Skiva korven, skär löken i klyftor och strimla paprikan.
Bryn köttfärs och lök i smör i en gryta. Låt korven och paprikan fräsa med mot slutet.
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, vatten, fond och oregano. Koka under lock 10-15 minuter.
Blanda ner oliver, cornichoner och syltlök i grytan efter halva tiden. Smaka av med salt och tabasco.
Recept från Mitt kök