Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kreolskans köttfärspanna


Kreolskans gryta, den krämiga grytan med fläskfilé och kryddig korv har blivit en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här är en vardagsvariant med köttfärs. Servera grytan med ris.

Kreolskans köttfärspanna
Kreolskans köttfärspanna
Kreolskans köttfärspanna

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 200 gchorizo- ca skivad
  • 1gul lök
  • 1röd paprika
  • smör
  • 1 mskvetemjöl
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 2 dlvatten
  • 1,5 mskkalvfond
  • 2 tskoregano
  • 1 dlsvarta oliver
  • 1 dlcornichons- små inlagda gurkor
  • 1 dlsyltlök
  • flingsalt
  • tabasco

Gör så här

  1. Skiva korven, skär löken i klyftor och strimla paprikan.

  2. Bryn köttfärs och lök i smör i en gryta. Låt korven och paprikan fräsa med mot slutet.

  3. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, vatten, fond och oregano. Koka under lock 10-15 minuter.

  4. Blanda ner oliver, cornichoner och syltlök i grytan efter halva tiden. Smaka av med salt och tabasco.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök