Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krasse- och rucolacrème

Recept på krasse- och rucolacrème. Krämig, lite aioliliknande dressing passar perfekt till fisk och potatis.

Krasse- och rucolacrèmeKrasse- och rucolacrèmeKrasse- och rucolacrème
Recept på krasse- och rucolacrème. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 70 grucola
  • 2äggulor
  • 2 mskdijonsenap
  • 1,5 mskbalsamvinäger- vit
  • 1 mskvatten
  • 1,5 asksmörgåskrasse- + 0,5 ask
  • 4 dlrapsolja- neutral
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg rucola, äggulor, senap, vinäger och vatten i en mixerkanna. Klipp i 1 1/2 ask krasse.

  2. Mixa ner oljan lite i taget. Krydda med salt och peppar. Häll upp i skål. Klipp över 1/2 ask krasse.

Vad tyckte du om receptet?