Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämigt viltskav med svamp, rot­selleri och ­präst­ost­puré

Recept på krämigt viltskav med svamp, rot­selleri och ­präst­ost­puré. Välj en mjölig potatissort så blir moset slätt och fint.

Krämigt viltskav med svamp, rot­selleri och ­präst­ost­puré
Krämigt viltskav med svamp, rot­selleri och ­präst­ost­puré
Krämigt viltskav med svamp, rot­selleri och ­präst­ost­puré
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 pktviltskav- fryst (à 240 g)
  • 200 gsvamp- blandad
  • 2gula lökar
  • 150 grotselleri
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 1 tskenbär- krossade
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlvatten
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Potatis- och prästostpuré

  • 800 gpotatis- mjölig
  • 2 dlmjölk
  • 25 gsmör
  • 50 gprästost- riven
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Puré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en slät och fin puré. Blanda ner osten och krydda med salt.

  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skala och fintärna rotsellerin.

  3. Stek svampen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och selleri och stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Bryn viltskavet i 1 msk smör tills det fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och enbär. Häll på grädde och vatten och låt koka ca 3 min. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och blanda ner, koka ytterligare 1 minut.

  5. Lägg upp viltskavsgrytan och toppa med svampfräset. Servera med purén.

Vad tyckte du om receptet?