Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämigt viltskav med svamp, rotselleri och prästostpuré. Välj en mjölig potatissort så blir moset slätt och fint.
Puré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en slät och fin puré. Blanda ner osten och krydda med salt.
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skala och fintärna rotsellerin.
Stek svampen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och selleri och stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt.
Bryn viltskavet i 1 msk smör tills det fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och enbär. Häll på grädde och vatten och låt koka ca 3 min. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och blanda ner, koka ytterligare 1 minut.
Lägg upp viltskavsgrytan och toppa med svampfräset. Servera med purén.