Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämiga tryfflar med kolasmak

Dulce de leche är en söt, mjölkbaserad kräm som ger en fin kolasmak. Köp färdig eller gör egen av kondenserad mjölk.

Krämiga tryfflar med kolasmakKrämiga tryfflar med kolasmakKrämiga tryfflar med kolasmak
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad
  • 200 gmjölkchoklad
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 50 gdulce de leche- kokt, kondenserad mjölk
  • 1 msksmör- mjukt

Att rulla tryfflarna i

  • 50 gmjölkchoklad
  • 1 dlkakao

Gör så här

  1. Hacka all choklad och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och dulce de lechen, häll det på chokladen i bunken och rör tills all choklad smält.

  2. Vispa i smöret eller mixa i det med en mixerstav. Sätt plast över bunken och sätt in i kylen över natten.

  3. Hacka och smält mjölkchokladen. Sikta kakaon på ett fat.

  4. Rulla bollar av tryffeln. Lägg lite smält choklad i handen och rulla en boll i taget först i chokladen och sedan i kakaon.

  5. Förvara i en lufttät burk svalt i kylen eller i frysen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök