Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämiga chokladformar

Världens godaste efterrätt med choklad, knapriga nötter och bär. Alla kommer vilja ha receptet!

Krämiga chokladformar
Krämiga chokladformar
Krämiga chokladformar
Chokladformar krämiga Foto: Ulrika Pousette

Krämiga chokladformar

  • 100 gmörk choklad- mörk (60-65%)
  • 75 gsmör
  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • 3 mskkokosflingor
  • 1 dlnötter- kanderade eller mandel (finns som lösvikt)

Bärfluff

  • 250 gröda bär- t.ex jordgubbar, hallon
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 0,5 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka chokladen. Smält den med smör i mikro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmör och 2 msk kokos.

  2. Fördela smeten i smorda formar, à ca 1 1/2 dl. Grovhacka nötterna och strö dem och 1 msk kokos över smeten. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.

  3. Mosa bären grovt. Vispa grädden med vaniljsocker. Blanda ner bären i grädden. Toppa formarna med det och servera.

Vad tyckte du om receptet?