Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter

Recept på krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter. Annorlunda kryddning sätter fart på grytan.

Krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter
Krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter
Krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gviltfärs
  • 1gul lök- liten
  • 0,5fänkålsstånd
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmkummin- mald
  • 1 krmanis- mald
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2,5 dlvatten
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 dlpepparrot- färskriven

Morötter

  • 4morötter- medelstora
  • 0,5 dlströbröd
  • 1 tskflingsalt
  • 25 gsmör- kallt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skrubba morötterna och skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg i en ugnssäker form. Strö över ströbröd och salt. Hyvla tunna skivor av smöret och lägg på morötterna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 30 min, tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd.

  3. Skala och skiva löken. Ansa och strimla fänkålen. Bryn färsen i olja tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fänkål och stek vidare ca 1 minut. Krydda färsen med salt, kummin och anis.

  4. Häll över grädde och vatten. Koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp. Strö över pepparroten. Servera grytan med morötterna.

Vad tyckte du om receptet?