Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter. Annorlunda kryddning sätter fart på grytan.
Sätt ugnen på 225°.
Skrubba morötterna och skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg i en ugnssäker form. Strö över ströbröd och salt. Hyvla tunna skivor av smöret och lägg på morötterna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 30 min, tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Skala och skiva löken. Ansa och strimla fänkålen. Bryn färsen i olja tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fänkål och stek vidare ca 1 minut. Krydda färsen med salt, kummin och anis.
Häll över grädde och vatten. Koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp. Strö över pepparroten. Servera grytan med morötterna.