Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig torsk på ratatouille

Recept på krämig torsk på ratatouille garneras gärna med oregano eller timjan.

Krämig torsk på ratatouille
Krämig torsk på ratatouille
Krämig torsk på ratatouille
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 portionsbitartorskfilé- (à 125 g)
  • 1gul lök
  • 1zucchini
  • 2paprikor- i olika färger
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 2 msktomatpuré
  • 100 gfärskost- med vitlökssmak
  • 3 dlcouscous
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka löken. Ansa och skär zucchinin i tärningar. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Fräs löken i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt zucchini och paprika och fräs ytterligare ca 3 min. Häll över tomaterna och tillsätt tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra ca 10 min.

  3. Häll över grönsaksröran i en ugnssäker form. Lägg torskbitarna på röran och strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka osten på fisken.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är genomkokt och osten har fått lite färg.

  5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner 1 msk olja. Servera couscousen till fisk och grönsaksröra.

Vad tyckte du om receptet?