Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig tonfiskpasta med rucola

Krämig tonfiskpasta med rucola är perfekt i matlådan. Sardeller ger pastan perfekt sälta. 

Krämig tonfiskpasta med rucolaKrämig tonfiskpasta med rucolaKrämig tonfiskpasta med rucola
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex castellane
  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 6sardellfiléer
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 burkartonfisk- i vatten (à 200 g)
  • 100 grucola
  • 4tomater
  • olivolja
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skiva vitlöken. Fräs lök, vitlök och sardeller i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Häll på grädden och låt koka upp. Krydda med 2 krm peppar.

  3. Låt tonfisken rinna av. Hacka hälften av rucolan. Tärna tomaterna.

  4. Låt pastan rinna av. Vänd ner den, tonfisk, hackad rucola och ­tomater i såsen. Toppa med resterande rucola och servera.

Vad tyckte du om receptet?