Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig tomatsoppa med fröströssel

Recept på krämig tomatsoppa med fröströssel. Soppa är toppen att ta med i termos på picknicken. Den får krämig konsistens av bönorna, och frömixen blir en härlig kontrast.

Krämig tomatsoppa med fröströssel
Krämig tomatsoppa med fröströssel
Krämig tomatsoppa med fröströssel
Mixa soppan slät med mixerstav och servera med fröströssel på toppen. Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 1gul lök- liten
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tsktimjan
  • 2 mskolivolja
  • 2 msktomatpuré
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 förptomater- krossade (500 g)
  • 5 dlvatten
  • 2 mskgrönsaksbuljongspulver- ekologisk, t ex lantbuljong
  • 1 förpbönor- blandade (380 g)
  • 1 krmströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Fröströssel

  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhack och timjan i olja ca 2 min. Rör ner tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Tillsätt vinet. Häll i tomater och vatten, tillsätt buljong och bönor. Krydda med socker, salt och peppar. Låt soppan sjuda utan lock ca 10 min.

  2. Fröströssel: Blanda pumpakärnor och solrosfrön. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlöken med fröna och rör ner oljan.

  3. Mixa soppan slät med mixerstav och servera med fröströssel på toppen.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️