Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig svampsoppa med potatis och timjan. Ta dina favoritsvampar och gör en mustig och matig svampsoppa med potatis i!
Rensa 250 g svamp och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i 2 msk smör i en gryta tills de fått fin färg. Tillsätt curry och låt fräsa med ca 1 minut.
Tillsätt vinet och låt vätskan koka in ca 1 minut. Häll i vatten och grädde och tillsätt buljongtärningarna.
Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i grytan och sjud under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med mer vatten om soppan känns för tjock.
Ansa och skär 250 g svamp i bitar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och toppa med den stekta svampen. Garnera med timjan och servera med bröd.