Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig svampsoppa med knaperstekt parmaskinka

Recept på svampsoppa med färsk svamp, grädde och sherry. Soppan får god sälta av den knaperstekta parmaskinkan.

Krämig svampsoppa med knaperstekt parmaskinka
Krämig svampsoppa med knaperstekt parmaskinka
Krämig svampsoppa med knaperstekt parmaskinka
Svampsoppa med knaperstekt parmaskinka. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gsvamp- t ex karljohan
  • 1bananschalottenlök
  • 2 msksmör
  • 4 dlvatten
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlhalvtorr sherry
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 tskkinesisk soja
  • 4 skivorparmaskinka

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en gryta tills de fått fin färg. Häll på vatten, grädde och sherry och tillsätt buljongtärning och soja. Låt koka under lock i ca 10 min.

  2. Stek skinkskivorna i en stekpanna tills de fått fin färg och är knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Mixa soppan slät med stavmixer. Häll upp i skålar och toppa med smulad skinka. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept på goda soppor med svamp hittar du här: