Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig sparrissoppa med parmaströssel

Vårgrön primörsoppa med grön sparris och späd spenat.

Krämig sparrissoppa med parmaströssel
Krämig sparrissoppa med parmaströssel
Krämig sparrissoppa med parmaströssel
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 ggrön sparris
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 lvatten
  • 2 tärningargrönsaksbuljong
  • 2 påsarbabyspenat- à 65 g
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 krmcajennepeppar
  • salt

Parmaströssel

  • 46 skivorparmaskinka

Till servering

  • pinjenötter- rostade
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Parmaströssel: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen tills de är frasiga och har fin färg, cirka 10 minuter. Låt kallna och grovhacka.

  2. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skär sparrisen i mindre bitar. Spar och lättkoka några knoppar till garnering. Hacka vitlöken.

  3. Koka sparris och vitlök under lock i buljongen, cirka 7 minuter. Tillsätt spenat och grädde. Fortsätt koka ytterligare cirka 5 minuter.

  4. Mixa soppan slät tillsammans med crème fraiche. Värm och smaka av med kajennpeppar och salt. Toppa soppan med sparrisknoppar, parmaströssel, pinjenötter och vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?

Tips: Bitar av varmrökt lax passar också bra att toppa sparrissoppan med, i stället för parmaströssel & nötter. Strö då gärna lite hackad dill över

Recept från Mitt kök