Tips: Bitar av varmrökt lax passar också bra att toppa sparrissoppan med, i stället för parmaströssel & nötter. Strö då gärna lite hackad dill över
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vårgrön primörsoppa med grön sparris och späd spenat.
Parmaströssel: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen tills de är frasiga och har fin färg, cirka 10 minuter. Låt kallna och grovhacka.
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skär sparrisen i mindre bitar. Spar och lättkoka några knoppar till garnering. Hacka vitlöken.
Koka sparris och vitlök under lock i buljongen, cirka 7 minuter. Tillsätt spenat och grädde. Fortsätt koka ytterligare cirka 5 minuter.
Mixa soppan slät tillsammans med crème fraiche. Värm och smaka av med kajennpeppar och salt. Toppa soppan med sparrisknoppar, parmaströssel, pinjenötter och vattenkrasse.
Tips: Bitar av varmrökt lax passar också bra att toppa sparrissoppan med, i stället för parmaströssel & nötter. Strö då gärna lite hackad dill över
Recept från Mitt kök