Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig sparrissoppa med havskorall och ramslöksolja serveras som förrätt. Havskorall kallas även för sjökorall, glasört eller havsfänkål. Hittas oftast i grönsaksdisken eller i fiskdisken.
Skala och finhacka löken. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skiva sparrisen, spara några knoppar till garnering.
Smält smöret i en kastrull och fräs löken 2–3 min. Tillsätt sparris och buljongtärning och häll över vatten och vin. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och koka upp. Krydda med salt och peppar.
Ramslöksolja: Mixa ramslök, olja och salt.
Förväll havskorallen i kokande vatten ca 30 sekunder. Förväll sparrisknopparna ca 1 minut.
Häll soppan i skålar. Toppa med havskorall och sparrisknoppar. Ringla över lite ramslöksolja. Garnera med krasse och citronskal. Servera direkt.