Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig sillcocktail

Krämig sillcocktail
Krämig sillcocktail
Krämig sillcocktail
THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 1rödlök
  • 125 ganjovisfilé- eller ansjoviskryddad sill
  • 3ägg- kokta
  • 1rött äpple
  • 1 klyftafänkål
  • 2 mskmajonnäs
  • 2 mskturkisk yoghurt
  • 2 mskdill- hackad
  • salt- peppar
  • 1 tskströsocker

Garnering

  • 2danskt rågbröd
  • 1 tskolja
  • rädisa- eller äpple
  • dill

Gör så här

  1. Skala och hacka rödlöken. Sila av spadet från ansjovisen och skär i små bitar. Skala och hacka äggen. Kärna ur och tärna äpplet. Hacka fänkålen.

  2. Blanda lök, ansjovis, ägg, äpple, fänkål, majonnäs och yoghurt i en bunke. Tillsätt dill och smaka av med salt, peppar och socker. Skeda upp i snapsglasen.

  3. Skär rågbröden i små tärningar och rosta i olja i en stekpanna. Låt svalna. Skär rädisan i tunna skivor och lägg i kallt vatten. Garnera med bröd­krutonger, en skiva rädisa och dill. Cocktailen äts med en liten gaffel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök