Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilika

Krämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilika passar bra på midsommarbordet. Kummin och basilika är goda smaksättare till sillen. Äpplet ­friskar upp.

Krämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilikaKrämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilikaKrämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilika
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 0,5äpple- syrligt
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2 mskbasilika- finstrimlad
  • 1 tskkummin- krossad
  • 2 krmsalt
  • 6potatisar- små kokta

Garnering

  • basilika
  • kummin

Gör så här

  1. Häll av sillfiléerna och skär dem i cm-stora bitar. Kärna ur och fintärna äpplet.

  2. Blanda majonnäs, crème fraiche, basilika och kummin. Vänd ner äpplet och krydda med salt. Blanda i sillen. Låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Halvera potatisarna och lägg dem på ett fat med snittytan uppåt. Lägg på sillen och garnera med basilikablad och kummin.

Vad tyckte du om receptet?