Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig sill med gurka, äpple och kapris

Recept på snabbgjord sill som får ett gott knaprigt inslag av saltgurka och äpple.

Krämig sill med gurka, äpple och kapris
Krämig sill med gurka, äpple och kapris
Krämig sill med gurka, äpple och kapris
Krämig sill med gurka och kapris Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- hel (430 g)
  • 1saltgurka
  • 0,5äpple- rött
  • 1 tskcitron- pressad
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 0,5 dlkapris
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.

  2. Skär saltgurkan i små tärningar. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda dem med citronsaft.

  3. Blanda crème fraiche och majonnäs och krydda med peppar. Vänd ner sill, gurka äpple och kapris, spara lite av gurka, äpple och kapris att toppa med.

  4. Låt sillen stå i kylen i ca 2 tim före servering. Strö över det sparade hacket vid servering.

Vad tyckte du om receptet?