Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig senaps- och rödlöksströmming

Krämig senaps- och rödlöksströmming
Krämig senaps- och rödlöksströmming
Krämig senaps- och rödlöksströmming

Ingredienser

  • 500 gströmmingfilé

Gravlag

  • 1 msksalt
  • 3 mskättiksprit- (12 %)
  • 4 dlvatten

Gräddig senapssås

  • 1 dlslotts senap
  • 0,5 dlskånsk senap
  • 2 mskdijonsenap
  • 0,5 dlråsocker
  • 3 dlgräddfil

Garnering

  • 0,5rödlök

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna, skölj i kallt vatten.

  2. Blanda lagen och rör tills saltet löst sig. Lägg i filéerna och ställ kallt tills köttet blivit helt vitt, ca 8 timmar.

  3. Ta upp och torka filéerna.

  4. Blanda de olika senapssorterna, råsocker och gräddfil. Vänd ner strömmingen.

  5. Ställ den kallt 1 dygn.

  6. Skala och finhacka rödlöken och strö den över strömmingen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?