Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig sellerisoppa med rensteksmacka

Värmande krämig soppa med ganska mild smak gillar sällskapet 

av pepparrot och rökt renstek på mackan. 

Krämig sellerisoppa med rensteksmackaKrämig sellerisoppa med rensteksmackaKrämig sellerisoppa med rensteksmacka
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 300 grotselleri
  • 300 gpotatis
  • 1lök- gul
  • 1 lhönsbuljong- (tärning + vatten)
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8dinkelbröd- skivor
  • 100 gfärskost med pepparrotssmak
  • 150 grenstek- skivad rökt

Gör så här

  1. Skala och tärna selleri, potatis och lök, spara en liten bit selleri till garnering. Lägg rotfrukterna i en gryta och tillsätt hönsbuljongen. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i lättcreme fraiche och smaka av med salt och peppar.

  3. Bred bröden med osten och lägg på renstek och strimlad selleri. Servera smörgåsarna till soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 480 kcal per portion, 20 g fett, 22 g protein, 49 g kolhydrater