Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sill på ett annorlunda och välsmakande sätt!
Vattna ur matjessillfiléerna i kallt vatten i en bunke, cirka 3 timmar. Låt den rinna av i ett durkslag. Skär sillfiléerna i 1 centimeter breda bitar.
Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Blanda ner majonnäsen och rucolabladen. Mixa såsen med en mixerstav till en ljusgrön sås. Blanda ner hackad blekselleri, 1 dl riven västerbottensost med en slickepott och smaka av med salt och peppar.
Blanda ner matjessillen. Lägg över sillen i en glasburk med lock. Låt sillen dra till sig smakerna, 1-2 dygn. Lägg upp på fat och strö över 1 dl grovriven ost och en näve rucola.
Recept från Mitt kök