Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig rucolasill med västerbottensost


Sill på ett annorlunda och välsmakande sätt!

Krämig rucolasill med västerbottensost

Krämig rucolasill med västerbottensost

Krämig rucolasill med västerbottensost

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 6matjessillfiléer
  • 3 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 30 grucola
  • 1 dlblekselleri- hackad
  • 1 dlvästerbottensost- grovriven
  • salt- svartpeppar
  • 1 dlvästerbottensost- grovriven
  • 1rucola- näve

Gör så här

  1. Vattna ur matjessillfiléerna i kallt vatten i en bunke, cirka 3 timmar. Låt den rinna av i ett durkslag. Skär sillfiléerna i 1 centimeter breda bitar.

  2. Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Blanda ner majonnäsen och rucolabladen. Mixa såsen med en mixerstav till en ljusgrön sås. Blanda ner hackad blekselleri, 1 dl riven västerbottensost med en slickepott och smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda ner matjessillen. Lägg över sillen i en glasburk med lock. Låt sillen dra till sig smakerna, 1-2 dygn. Lägg upp på fat och strö över 1 dl grovriven ost och en näve rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök