Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino

Recept på krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino. Uppgradera pastasalladen med en ny rolig form på pastan. Det finns mängder av sorter på marknaden.

Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino
Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino
Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gpasta- t ex rörpasta
  • 4 dlturkisk yoghurt
  • 100 grucola- + 40 g
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 8sardeller
  • 4 mskkapris
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmflingsalt- + 1/2 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 burkargrillade kronärtskockor- (à 290 g), t ex Fontana
  • 100 gpecorino

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Lägg pastan i en stor skål.

  2. Mixa yoghurten med 100 g rucola, skalad vitlök, sardeller, kapris, olja, 2 krm salt och peppar. Vänd ner i pastan.

  3. Låt kronärtskockorna rinna av. Hyvla osten. Blanda ner kronärtskockor och pecorino i pastan. Krydda med 1/2 tsk flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!