Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig rotsellerisoppa med chorizo och dill

Recept på krämig rotsellerisoppa med chorizo och dill. Välj gärna färska små chorizo som tillbehör, de smakar så mycket mer.

Krämig rotsellerisoppa med chorizo och dillKrämig rotsellerisoppa med chorizo och dillKrämig rotsellerisoppa med chorizo och dill
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • rotselleri
  • 1lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 10timjan- kvistar
  • 2 dlvin- torrt vitt
  • 4 dlhönsbuljong- (tärning + vatten)
  • 2 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • 8chorizo- små färska eller 2 normalstora

Garnering

  • 2selleristjälkar
  • dillvippor
  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri, lök och vitlök i småbitar. Fräs i smör med timjan. Häll på vin, buljong, mjölk och grädde. Koka under lock ca 25 min tills sellerin är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med citron och salt.

  2. Picka och stek korven knaprig. Skär den i skivor. Skär sellerin i tunna skivor.

  3. Servera soppan med korv, dillvippor, selleri och citronskal.

Vad tyckte du om receptet?