Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig rotfruktspytt. Rejält med nyriven pepparrot är gott till pytten.
Sätt ugnen på 200°. Skölj betorna och rulla dem i 1 msk salt. Lägg dem i en liten ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen 30–40 min, tills de är mjuka. Skala och halvera betorna.
Skala potatis och rotfrukter och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över oljan. Strö över 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Skala och hacka löken. Tärna köttet. Blanda ner lök och kött i formen och tillaga ytterligare ca 10 min.
Koka upp mjölk, grädde och kalvfond. Red med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten till en lätt krämig sås. Smaka av med senap. Krydda med 1/2 tsk salt och svartpeppar.
Blanda varm pytt och sås och servera med gulbetor, örtsallad och riven pepparrot.