Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig rostbiffspasta

Har du tillgång till lite rostade valnötter eller pinjenötter 

är det gott att strö över pastan.

Krämig rostbiffspastaKrämig rostbiffspastaKrämig rostbiffspasta
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 250 grostbiff- stekt i tunna skivor
  • 150 gsockerärter- färska
  • 2 pkttagliatelle- färsk (à 250 g)
  • 1 burkgrillad paprika- (200 g)
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 2 krm

Gör så här

  1. Strimla rostbiffen. Ansa och strimla sockerärterna. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Låt paprikan rinna av, men spara 2 msk av oljan. Mixa paprika med creme fraiche och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

  3. Stek rostbiff och sockerärter i oljan från paprikan. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svart­peppar.

  4. Låt pastan rinna av och blanda med paprikasåsen. Fördela pastan på tallrikar och toppa med rostbiffsfräs.

Vad tyckte du om receptet?