Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt

Recept på krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt. Len och god linssoppa som piffas upp av citron och basilika. Stekt halloumi till ger god sälta. 

Krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt
Krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt
Krämig röd linssoppa med halloumi och krispigt grönt
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 1morot- stor
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2tomater- stora
  • 1 mskolivolja
  • 2 msktomatpuré
  • 7 dlvatten
  • 3 dlvispgrädde
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 dlröda linser
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1citron
  • 1 krukabasilika

Tillbehör

  • 1halloumiost- (200 g)
  • 1 mskolivolja
  • grönsaker- blandade som t ex rädisor, broccoli, gurka, morot
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka morot, lök och vitlök. Tärna tomaterna. 

  2. Fräs morot, lök och tomat i olja i en stor gryta ca 5 min, tills löken blivit mjuk. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Häll över vatten och grädde och tillsätt buljongtärningen. Blanda i linserna och låt soppan koka under lock ca 10 min. 

  3. Skär osten i bitar. Stek dem knapriga i olja i en stekpanna. Ansa eller skala och skär grönsakerna i mindre bitar. 

  4. Krydda soppan med salt och peppar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner citronskal och basilika i soppan och servera med ost, grönsaker och bröd. 

Vad tyckte du om receptet?