Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig skaldjursrisotto med pilgrimsmusslor

Recept på krämig skaldjursrisotto med pilgrimsmusslor och havskräftor. Havskräftorna kan bytas ut mot skalade räkor.

Krämig skaldjursrisotto med pilgrimsmusslorKrämig skaldjursrisotto med pilgrimsmusslorKrämig skaldjursrisotto med pilgrimsmusslor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 5schalottenlökar
  • 7 dlvatten
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1,5 tärninghönsbuljong
  • 2 mskolivolja
  • 3 dlarborioris
  • 2 dlparmesan- färskriven

Grönsaker

  • 1fänkål- (150 g) liten
  • 10körsbärstomater
  • 5salladslökar
  • 2 mskolivolja
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 dlvitt vin- torrt

Tillbehör

  • 8pilgrimsmusslor
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 4havskräftstjärtar utan skal

Gör så här

  1. Grönsakerna: Ansa och finhacka fänkålen. Skär tomaterna i små bitar. Ansa och skiva salladslöken.

  2. Fräs fänkålen i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt tomater och salladslök, smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Blanda i vin och sjud ca 3 min tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.

  3. Risotto: Skala och finhacka schalottenlöken. Koka upp vatten, vin och buljongtärningar i en kastrull.

  4. Fräs löken mjuk i olivolja i en gryta under omrörning. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut. Häll på hälften av buljongen och koka på svag värme, rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt tills riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 min. Vänd ner parmesan och grönsakerna med sitt spad.

  5. Skaldjur: Stek pilgrimsmusslorna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Salta. Värm havskräftstjärtarna försiktigt vid sidan om ca 1 minut.

  6. Fördela risotton i portionstallrikar och toppa med skaldjur.

Vad tyckte du om receptet?