Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig skaldjursrisotto med pilgrimsmusslor och havskräftor. Havskräftorna kan bytas ut mot skalade räkor.
Grönsakerna: Ansa och finhacka fänkålen. Skär tomaterna i små bitar. Ansa och skiva salladslöken.
Fräs fänkålen i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt tomater och salladslök, smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Blanda i vin och sjud ca 3 min tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.
Risotto: Skala och finhacka schalottenlöken. Koka upp vatten, vin och buljongtärningar i en kastrull.
Fräs löken mjuk i olivolja i en gryta under omrörning. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut. Häll på hälften av buljongen och koka på svag värme, rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt tills riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 min. Vänd ner parmesan och grönsakerna med sitt spad.
Skaldjur: Stek pilgrimsmusslorna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Salta. Värm havskräftstjärtarna försiktigt vid sidan om ca 1 minut.
Fördela risotton i portionstallrikar och toppa med skaldjur.