Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pumpasoppa kokad på hönsbuljiong toppas med got nöt- och ostkräm.
Krämig pumpasoppa Skala pumpan, ta bort kärnorna och den trådiga mittdelen. Skala löken och skär pumpan och löken i bitar. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner pumpabitarna och löken och låt dem bli mjuka i cirka 5 minuter på medelvärme. Ta av kastrullen när pumpan och löken börjar få gyllene färg. Häll på vatten så att det täcker pumpabitarna och löken. Tillsätt buljongtärningen, salta och peppra och låt småputtra i cirka 20 minuter tills pumpan känns mjuk. Mixa pumpan, löken och vätskan i kastrullen. Tillsätt grädden. Låt sjuda cirka 2 minuter. Smaka av. Servera pumpasoppan varm med en klick nötkräm, se recept nedan.Nötkäm Rosta nötterna på en plåt i ugn, 225 grader cirka 3 minuter högt upp i ugnen. Skala nötterna genom att vika in dem i en kökshandduk och gnugga av skalen. Hacka eller krossa nötterna. Blanda ner nötter, koriander, gräslök i mascarponen. Salta och peppra.
Recept från Mitt kök