Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig potatissoppa med ingefära & bacon


Slå i 1/2 dl mineralvatten i soppan precis före servering, så blir den extra skummig och festlig.

Krämig potatissoppa med ingefära & bacon

Krämig potatissoppa med ingefära & bacon

Krämig potatissoppa med ingefära & bacon

FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 500 gpotatis- av mjölig sort
  • 1 storgul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 9 dlvatten
  • 2 tärningargrönsaksbuljong
  • 2 dlmatyoghurt
  • 2 mskingefära- färskriven
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 70 gbacon
  • timjan- eller persilja, plockade blad
  • olivolja- några droppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och riv potatisen grovt. Skala och hacka lök & vitlök. Koka potatis och lök mjuka i buljongen, cirka 15 minuter.

  2. Under tiden: Knaperstek baconet i en torr stekpanna. Ta upp och låt baconet kallna på hushållspapper. Krossa baconet som ska strös över soppan.

  3. Mixa soppan slät tillsammans med yoghurt och ingefära. Värm någon minut och smaka av med salt och peppar. Fördela i djupa tallrikar, strö över krossat bacon, örter och droppa i olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök