Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig potatissallad med basilika

Krämig potatissallad med färsk lök och vita bönor i basilikacrème. Den somriga potatissalladen smakar gott till nygrillad fisk eller kött.

Krämig potatissallad med basilika
Krämig potatissallad med basilika
Krämig potatissallad med basilika
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2äggulor
  • 2 tskcitron- pressad
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 krukabasilika
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlsolrosolja
  • 1 mskvatten
  • 1 krmsalt
  • 500 gfärskpotatis- kokt, kall
  • 250 gvita bönor- kokta

Garnering

  • 1lök- färsk
  • 0,5 dlpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Mixa äggulor, citronsaft, senap och basilika i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock crème. Rör i vattnet och krydda med salt.

  2. Skiva potatisen. Blanda potatis och bönor. Vänd i drygt hälften av basilikacrèmen, resten sparas i en burk i kylen. Gott att ha som dressing till sallader eller till grillat.

  3. Ansa och strimla löken. Strö lök och pinjenötter över salladen och servera.

Vad tyckte du om receptet?