Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig potatissallad à la medelhavet

Denna härligt krämiga potatissallad är ett perfekt tillbehör på buffébordet. Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.

Krämig potatissallad à la medelhavet
Krämig potatissallad à la medelhavet
Krämig potatissallad à la medelhavet
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 2 kgdelikatesspotatis- små
  • 1gul lök
  • 0,5 krukabladpersilja
  • 1 dlkapris- små
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlgrekisk yoghurt
  • 1,5 mskdijonsenap
  • 3 mskcitron- pressad
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmalen

Garnering

  • 0,5 dlcocktailkapris
  • 0,5 krukabladpersilja

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt kallna helt och dela eventuellt potatisar som är lite större.

  2. Finhacka gul lök och persilja.

  3. Blanda gul lök, persilja, kapris, majonnäs, yoghurt, dijonsenap, pressad citron, salt och peppar.

  4. Vänd ner de kokta, kalla potati­sarna i krämen och låt potatis­ salladen stå och dra i kyl i minst 2 timmar, eller gärna över natten.

  5. Vid servering, lägg upp potatis­salladen på ett fat och garnera med cocktailkapris och hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök